на живо

Агаси печели там, където "тенисистите отиват, за да умрат" (ВИДЕО)

Легендата за пореден път впечатли феновете

Агаси печели там, където "тенисистите отиват, за да умрат" (ВИДЕО)

Легендата Андре Агаси отново е №1 в спорта, но този път не в любимия си тенис! Американецът, който има 8 титли от Големия шлем и рекордните 101 седмици на върха в световната ранглиста, си намери нова страст.

Агаси триумфира в най-големия турнир по пикълбол - смесица от тенис, бадминтон и тенис на маса. Във финала той и Анди Родик победиха с 3:1 Джон Макенроу и Майкъл Чанг. Звездният сблъсък прикова вниманието на феновете, които бяха развълнувани да видят любимците си с ракета в ръка, макар и вече не за тенис.

Трофеят във Флорида (САЩ) донесе и 1 млн. долара на Агаси. Той обаче беше разкритикуван от бившата тенисистка Рене Стъбс. Австралийката смята, че пикълболът е подигравка с тениса, а величията, участващи в такъв тип надпревари, го правят само заради парите.

Агаси отхвърли твърденията ѝ, заявявайки, че пикълболът изисква същите усилия и енергия на корта.

"100% ще участвам отново. Не съм вярвал, че ще го кажа, но ще играя пикълбол докато мога да ходя. Нямам търпение за следващите мачове.", коментира с въодушевление Агаси.

"Пикълболът е там, където тенисистите отиват, за да умрат", допълни той.

По време на турнира в трибуните беше и друго тенис величие - съпругата на Агаси - Щефи Граф. Тя дори слезе на корта и зае мястото на Макенроу в няколко разигравания за радост на феновете.

Спортният хъс на Агаси се е запазил и на 51 години. Той продължава да търси предизвикателства, а ентусиазмът му по пикълбола е заразен. Вероятно ще е и достатъчен да го популяризира.