на живо

Александър Лазаров с първа победа в големия тенис

Българинът сломи най-добрия чех на старта на турнира в София

Александър Лазаров записа първата си победа на ниво ATP в тениса. Българинът, който е под №334 в ранглистата, пречупи първата ракета на Чехия Иржи Лехечка в първия кръг на домашния турнир Sofia Open.

До момента Лазаров три пъти отпадаше на старта на надпреварата - съответно от Раду Албоц, Фернандо Вердаско и Филип Крайнович. 20-годишният Лехечка, който е №74 в света, през тази година игра полуфинал, когато загуби от Стефанос Циципас в Ротердам.

Следващият съперник на Лазаров е още по-респектиращ - италианецът Лоренцо Музети, който е №30 в ранглистата и започва директно от осминафиналите. През миналата година Мико Кузманов успя да победи именно този съперник в София.

"За съжаление в началото на годината загубих баба ми и дядо ми. Това бе амбицира за работя много здраво, за да не похабя таланта си. Посвещавам им тази победа, както и на всички хора, които ме подкрепят. Винаги играя по-добре пред публика. Миналата година се изложих брутално", коментира след мача 24-годишният Лазаров.

Междувременно стана ясно, че Григор Димитров ще излезе за първия си мач в София в сряда от 18 ч. Той ще се изправи срещу победителя от мача Иля Ивашка - Микаел Имер.