на живо

Анди Мъри за жена си: Сега ще трябва да ме вижда всеки ден, може да има проблеми

На US Open тя дойде на мой мач за първи път - и там повърнах два пъти, спомня си шотландецът

Reuters

Андъ Мъри се сбогува по емоционален начин с "Уимбълдън". Британецът изигра последния си двубой на Централния корт, а след това получи овациите на редица тенисисти, сред които Новак Джокович.

След мача си на двойки с брат си Джейми Мъри дойде моментът, в който мнозина се изправиха на крака и бурно аплодираха един от големите конкуренти на голямата тройка Надал, Федерер, Джокович.

Снимка: Reuters

По-късно Анди Мъри си спомни и първия мач, на който присъства жена му Ким.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

"Запознахме се, когато бяхме на 18 години. Бащата на Ким е треньор по тенис. Срещнахме се в Ню Йорк и отидохме на обяд на US Open. И малко се изнервих. Придружих я до хотела и поисках имейл адреса й. Не мисля, че това е нормално.

Снимка: Reuters

На Откритото първенство на САЩ тя дойде на моя мач за първи път - и там повърнах два пъти. Веднъж точно пред мястото, където седеше. И след това още един върху чантата на противника.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Andy Murray (@andymurray)

;

И тя все още изглеждаше, че ме харесва - така че знаех, че не мога да я пусна. Тя е невероятна, невероятна подкрепа за мен, за цялото ми семейство. Най-добрата майка", през сълзи каза Мъри.

Снимка: Reuters

"За съжаление сега тя ще трябва да ме вижда всеки ден. Така че може да има проблеми, но се надявам, че ще ги преодолеем", пошегува се Мъри.