на живо

Андреев: Муте е луд! Нямам проблем с него, а той с мен

Българският тенисист даде своята версия за скандала

Българският тенисист Адриан Андреев даде своята версия за скандала с Корентен Муте, обиколил световния видеообмен. Двамата се спречката след двубоя от осминафиналите на Чалънджър турнира в Орлеан.

Андреев се наложи за втори път над същия съперник в рамките на няколко дни и разкри, че провокациите на французина започнали още от първия им мач. Родният тенисист определи Муте като луд и заяви, че французинът явно има проблем с него, а не обратното.

"От Италия се чувствам много уморен, това е третият ми пореден турнир. Започнах да се замайвам и имах чувството, че ще повърна. Исках да се откажа, защото вече бях изтощен. Почувствах, че се разболявам и затова повиках физиотерапевта. Исках хапче, за да видя дали може да ми даде. То успокои стомаха ми и се почувствах по-добре, но всъщност това, че Муте ме провокира през цялото време ми даде много енергия и му благодаря."

"Когато бяхме в Италия, той започна да ме пита какъв ми е проблемът. Аз нямах проблем с него. Победих го, а той ми казваше, че съм много мек. Каза ми на мрежата да се ш***м. Има проблем с мен, а аз с него нямам. Не знам, той просто е луд."

"Сега не знам защо беше ядосан. Всичко това започна от него. На загрявката аз бях на мрежата и той започна с всичка сила да удря в тялото ми. Просто е луд и нямам думи за него. Каза ми "Какъв ти е проблемът и защо ме гледаш?". Аз съм на ретур, естествено, че ще го гледам, когато сервира."

С успеха срещу Муте, Андреев се класира за трети пореден четвъртфинал на ниво Чалънджър, както и си осигури участие в квалификациите на Australian Open.

"Много съм щастлив с тениса си. Работя здраво през целия си живот и ще продължа да го правя. Искам да постигна повече, но съм щастлив с резултатите до момента. Намерих играта си и това, в което съм добър. Знам как мога да наранявам съперниците и да използвам оръжията си. Подобрих ударите си.", коментира Андреев.