на живо

Бекер за Григор: Надявам се да загуби следващия си мач с Руне

Осминафиналът е напълно реалистична цел за Димитров в Мелбърн, а от там нататък – кой знае?

Бекер за Григор: Надявам се да загуби следващия си мач с Руне
 

Борис Бекер е на мнение, че добрата форма на Григор Димитров от последните месеци го радва и очаква силно представяне от първата ни ракета на предстоящия Australian Open.

Носителят на шест титли от Големия шлем, който отново ще бъде част от екипа от експерти на Eurosport, даде интервю пред няколко европейски медии, сред които и TennisKafe.

Снимка: БГНЕС

Димитров започна сезона по чудесен начин, спечелвайки титлата в Бризбейн след зрелищен сблъсък с Холгер Руне. Бекер е треньор на датчанина.

"Първо трябва да кажа, че Григор винаги е бил сред най-талантливите играчи в Тура, още от дебюта си. Ще имаме нужда от цял ден, за да навляза в подробности относно това какво не се получи за него в продължение на няколко години. Сега обаче той е във втората половина от кариерата си и е осъзнал, че все още има неща, които би искал да постигне.

Резултатите му от втората половина на 2023, особено достигането до финала в Париж, са доказателство за това на какво е способен Григор, когато е съсредоточен и мотивиран и има правилните хора в екипа си.

Според мен това се пренесе и в Бризбейн. Димитров направи нещо, което не е никак лесно – да запази добрата си форма от края на миналия сезон в началото на новия. Сега той играе може би най-добрия тенис в кариерата си. Разбира се, гледах финала в Бризбейн и подкрепях Руне, надявам се да ме разберете, но е факт, че Григор беше по-добрият в онзи ден.

Снимка: БГНЕС

Холгер игра добре, но Димитров игра още по-добре. На няколко пъти изпрати чудесен бекхенд по правата, сервисът, форхендът и движението му по корта също бяха отлични. Пълният комплект, ако мога да се изразя по този начин. Очаквам да запази това ниво и да се представи добре и в Мелбърн.

Много се радвам на успехите на Григор, тъй като той е сред най-симпатичните и обичани играчи в Тура. Успехите му биха могли да привлекат още повече нови фенове към тениса, тъй като той е наистина чудесен човек и отличен посланик на нашия спорт.