на живо

Борис Бекер за затвора: Около мен имаше изнасилвачи и убийци

Опасно е, винаги трябва да гледаш през рамо, не знаеш кой е в съседната килия..., разказва легендата

БГНЕС

6-кратният шампион от Големия шлем Борис Бекер отново се върна към преживяното в затвора. Миналия април германецът беше осъден на 2,6 г., след като беше признат за виновен по 4 обвинения във финансови измами.

Бившият тенисист първоначално беше в затвора Wandsworth, но беше преместен в Huntercombe, където прекара по-голямата част от присъдата.

Снимка: БГНЕС

В телевизионно участие бившият треньор на Новак Джокович се върна към 8-месечния престой в килията.

"Това, което се случва в затвора, си остава в затвора. Това е различен свят", можете да го споделите само с други затворници, защото никой от външния свят няма да ви повярва. Опасно е, винаги трябва да гледаш през рамо, не знаеш кой е в съседната килия...", каза той.

"Трудно е когато си заобиколен от убийци, изнасилвачи, наркодилъри и каналджии. Всички сме затворници и всички споделяме една и съща столова, така че се опитвах да се справя с това", продължи германецът.

Снимка: БГНЕС

Сега легендата работи в немския Eurosport, където беше анализатор по време на Australian Open . Мнозина очакваха той да върши тази работа и по време на предстоящия "Уимбълдън", където е в аналите, като най-младия шампион в историята, но поради проблемите със закона, няма да има право да стъпва във Великобритания.

Тази информация бе потвърдена от самия него: "Липсва ми Лондон, това е любимият ми град в света. Живял съм там дълго време, ще пропусна "Уимбълдън" тази година."