на живо

Болка на корта: Жената на Надал избухна в сълзи (ВИДЕО)

Мария Франсиска Перейо не можа да понесе страданието на испанеца

Шампионът Рафаел Надал отпадна драматично от Откритото първенство на Австралия. 36-годишният испанец отпадна във втория кръг от американеца Макензи Макдоналд, като получи травма в бедрото във втория сет.

Матадора изпита силна болка и поиска медицински таймаут. Той все пак се върна на корна, но без да оказва реална съпротива на съперника си.

Точно тогава камерите уловиха съпругата му Мария Франсиска Перейо, която не сдържа сълзите си. Тя очевидно не можеше да понесе страданието на любимия си.

"Така е от няколко дни. Имал съм проблеми с тазобедрената става и преди. Трябваше да проведа лечение, но това не беше такъв проблем. Не знам за какво става, дали е мускул, дали е ставата. Сега чувствам, че не мога да се движа", каза Надал след двубоя.

"Мислех да се откажа по време на мача, но не бях говорил с никой от щаба си. Аз трябваше да реша, опитах се да продължа да играя, без да влоша контузията. Не можех вече да правя ретури и да тичам. Но исках да завърша мача. Аз съм шампион и не исках да се откажа. Загубих, няма както да се каже. Поздравления за Макензи. Това е спортът", допълни испанецът.

"Понякога се чувствам супер уморен от всички тези проблеми с контузиите. Просто не мога да кажа, че не съм сринат психически в момента, защото ще излъжа. Надявам се контузията да не е много сериозна", заяви Надал.

Тагове:

@