на живо

Да родиш Джокович (буквално): "40 дни си намествах органите! Беше като магаре!"

"Беше му добре в корема на мама", спомня си Диана навръх рождения ден на световния номер 1

 

Днес (22 май) Новак Джокович празнува своя 37-ми рожден ден! Сръбският тенисист може да има милиони фенове, 24 титли от Големия шлем, много деца, които искат да приличат на него, но един единствен човек винаги ще помни деня, в който се е родил!

Майка му Диана Джокович все още разказва с умиление, но и с не особено приятни спомени за онзи 22 май 1987 г.

Новак е "преносен" - роден след определения термин.

"Трябваше да се роди зодия Телец, но се забави с няколко дни. Сърджан (б.а. - бащата на Новак Джокович) никога няма да ми прости, че не е Телец, а Близнаци. Но какво да направя, когато не искаше да излиза. Беше му добре в корема на мама и се наложи да предизвикаме раждане. Беше голямо бебе - 4,250 кг. Направо ме смачка отвътре. 40 дни след раждането не можех да дойда на себе си, органите ми не можеха да се върнат на място. Не можех да дишам след раждането, все едно имах дупка в корема. Но добре, че всичко се оправи", сеща се Диана. 

Тя има още двама сина след Ноле - Марко (роден 1991 г.) и Джордже (роден 1995 г.). И те опитаха да се занимават с тенис, но не успяха да стигнат нивото на батко си, който продължава да държи лидерската позиция в световната ранглиста по тенис.

"Щом ми го показаха, веднага разбрах, че е мой. Беше единственият без шапка на главата и се дереше като магаре. Веднага им казах: "Този е моят! Гарантирам!". Беше си едричък и гръмогласен от първия ден. Приличаше на бебе на 3 месеца!", смее се сега Дияна.

Джокович може да се раздели с първото си място в световната ранглиста, ако не защити титлата и точките си от "Ролан Гарос", а големият му конкурент Яник Синер направи добро представяне.