на живо

Да се контузиш по време на… обир

Ник Кирьос отново се размина с участие в Париж

На Ник Кирьос не му върви, когато става дума за участие на „Ролан Гарос“. Атрактивният австралиец ще пропусне турнира в Париж за шеста поредна година, а причината е повече от любопитна.

Снимка: Reuters

Той бе решен да участва в надпреварата, която ще се проведе от 28 май до 11 юни, но и този път плановете му удариха на камък. Най-добрият австралийски тенисист страда от контузия в коляното, получена по време на…обир. Това разкри агентът на 26-ия в световната ранглиста - Даниел Хорсфол.

Снимка: Reuters

Информацията гласи, че Кирьос е станал жертва на обир на 1 май, когато въоръжен мъж нахлул в дома му. След това крадецът е насочил пистолет към майка му, а впоследствие откраднал и автомобила му.

Снимка: Reuters

Австралиецът реагирал светкавично в цялата суматоха, но в този момент е получил травма. 28-годишният тенисист е наранил крака си, като не става ясно каква е контузията. Твърди се, че крадецът е избягал с автомобила на Кирьос, но колата е била проследена със специално приложение, което помогнало за арестуването на предполагаемият извършител в Канбера.

Към момента австралийският тенисист все още не може да тренира пълноценно, а евентуалното му завръщане се очаква да се осъществи на турнирите на трева. Той не е играл от октомври миналата година, а през януари претърпя операция именно на коляното.