на живо

Димитър Кузманов: Пренаписахме историята, отборът има голям потенциал!

Тенисистът гледа към нов български подвиг в Купа Дейвис, този път с Григор Димитров в състава

С Григор Димитров България има шанс за нов исторически успех в Купа Дейвис. В това е уверен Димитър Кузманов, който се завърна у нас след победата над Нова Зеландия, класирала националния отбор в Световна група I на турнира.

"Доколкото знам сега ще направят всичко възможно той да вземе участие. Това би била голяма помощ и подкрепа за нас. Можем да срещнем изключително тежки съперници и ако Григор Димитров е в отбора, ще допринесе за нашето самочувствие и за евентуален положителен развой на срещата. Единственото, което знам е, че са водени разговори за тази среща, която мина, и за евентуалната през септември. Мисля, че с този успех и по-горно изкачване това би било един плюс.", заяви националът.

"Мисля, че тепърва аз и отборът ще осъзнаем какво направихме и постигнахме. Много съм изморен физически и психически след тези два много дълги дни за нас, лично за мен два много дълги мача. Напрежение през цялата седмица. Изключително важен успех. Написахме нова глава в историята на българския тенис. Доколкото разбирам, отзвукът тук е бил много голям. Това ни прави много щастливи и горди.", коментира Кузманов, който донесе две от трите победи за "лъвовете".

"Чакаме с нетърпение, има много интересни съперници с големи имена в съставите. Искаме да бъдем домакини, за да пренесем тази емоция и тук. Исторически мач за нас, надяваме се да напишем нова глава в историята и в по-горната група. Има много благоприятни съперници. Чиста доза късмет с кого ще се паднем. Има и тежки съперници като Германия и Гърция."

"Отборът ни успя да пренапише историята! Аз казах и през последните няколко години, че той има голям потенциал. Вижда се с израстването в личен план. Този отбор се затвърди в световния тенис с добрите резултати, които направи в последните срещи... Сега трябва да се пренастроим към номадския живот на пътувания и индивидуални турнири.", коментира още Кузманов.