на живо

Джокович с нова голяма победа, този път извън корта

Световният №1 в тениса смълча хейтърите

Джокович с нова голяма победа, този път извън корта

Нова голяма победа за Новак Джокович, този път извън корта! Световният №1 смълча хейтърите след разразилия се скандал заради предполагаемия негов отказ да даде допинг проба преди мач от Купа "Дейвис". Имаше и призиви сърбинът да бъде наказан с лишаване от състезателни права.

Международната агенция по тенис (ITIA) направи проверка по случая и обяви, че няма нищо вярно в обвиненията, отправени към Джокович.

"Първото нещо, което трябва да се каже е, че Джокович не е отказвал тест. Правилата гласят, че когато даден играч бъде уведомен, той трябва да предостави проба възможно най-скоро.", коментираха от ITIA пред авторитетното френско издание "Екип".

"В отборните състезания, като например Купа "Дейвис", играчите могат да бъдат информирани преди мач, докато в други състезания тестването обикновено се извършва след двубой. Процедурата не е променена нито за това състезание, нито за играча."

"В Купа "Дейвис" отборите се уведомяват преди началото на мача. Това позволява на играчите да изберат дали предпочитат да го направят преди срещата си, в противен случай това ще стане след него."

"Те имат възможност да избират. Някои играчи предпочитат да го направят преди, защото това ги освобождава след срещата, което също не е лошо, те избягват да се задържат твърде дълго след края на срещата.", поясниха от агенцията.