на живо

Григор Димитров: Чувствам се победител (СНИМКИ И ВИДЕО)

Яник играе изключителен тенис, откровен е българинът

Григор Димитров: Чувствам се победител (СНИМКИ И ВИДЕО)

"Поздравления, Яник. Това е невероятен тенис. Специално е да се гледа, но не и да се играе срещу теб. Искам да се насладя на момента. Този турнир е бил труден за мен през годините.

Тази година бях решен да се справя добре и за малко да се справя прекалено добре", бяха първите думи на Григор след финала в Маями.

Деветият в света българин успя да вземе 4 гейма на шампиона от Australian Open и загуби спора за трофея с 3:6, 1:6.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by griglobal (@griglobal)

"Въпреки че не съм победител, се чувствам като такъв. Беше много специално да играя пред вас. Много съм благодарен. Когато погледна към своя екип, се чувствам победител. Благодаря, че ме подкрепяте. Обичам ви", не скри емоции си хасковлията.

По-късно, на пресконференцията, Григор беше попитан къде поставя Яник сред най-трудните си съперници.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by griglobal (@griglobal)

Първата ни ракета веднага посочи Роджър Федерер като най-труден опонент, припомняйки си мач от "Уимбълдън" срещу 20-кратния шампион от Големия шлем, където той просто искал да изчезне от корта.

"Най-трудният играч срещу когото съм играл в неговия абсолютен разцвет, беше Роджър. В Лондон исках да изкопая дупка и да изчезна (усмихва се)", каза Димитров.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by griglobal (@griglobal)

"Не чувствам нужда да сравнявам Яник Синер, с който и да е друг играч. Мисля, че в момента той играе изключителен тенис. Няма какво да се каже за това.

Виждате колко е концентриран, колко решителен е, начинът, по който удря топката...Нивото му е изключително високо. Първокласен тенисист. Може ли да играе по-добре? Не знам. Със сигурност в момента е най-добрият тенисист в света в момента", каза още той.