на живо

Григор Димитров вдъхновява деца за "Нощ на звездите"

Шоуто е на 26 август в Пловдив

Близо 100 са кандидатурите в категория „Спорт“ на фондация „Енчо Керязов“

Близо 100 са подадените кандидатури в категория „Спорт“ за 12-ото издание на „Нощ на звездите“. Спектакълът, който е посветен на талантливите деца на България се организирана от фондация „Енчо Керязов“ в три категории "Спорт", "Образование" и "Изкуство".

И тази година в категория "Спорт" кандидатури са подали световни, европейски шампиони, световни рекордьори.

"Радостно е, че подадените кандидатури и тази година са изключително стойностни – кандидатствали са световни шампиони и шампионки, световни рекордьори", сподели патронът на фондацията Енчо Керязов.

"Много сериозни кандидатури има в леката атлетика. Имаме големи успехи и в т. нар. модерните спортове. В брейка, който вече е и олимпийски спорт, имаме световен шампион със световен рекорд. Има двукратен световен шампион по стрийт фитнес.

Бадминтонът е с кандидатура от европейска шампионка. Много съм радостен, че за първи път от 12 години, с много сериозна номинация е спортната гимнастика. Тенисът също е представен с интересни кандидати. Номинираните са от Хасково.

Виждаме колко е важен добрият пример в лицето на Григор Димитров, който е успял да вдъхнови и мотивира много млади хора в този град. За първи път има и представител във ветроходството, както и в ръгбито", разясни световноизвестният ни цирков артист.
Имената на кандидатите, които ще достигнат до полуфинала ще станат ясни на 10 май.

Организаторите очакват и тази година официален гост на шоуто - на 26 август в "Античния театър" в Пловдив, да бъде президентът Румен Радев.