на живо

Григор Димитров вече тренира в София

Първата ни ракета не скри вълнението си, че ще играе пред родна публика

Григор Димитров вече е на родна земя! Голямата българска звезда на световния тенис тренира в столицата за участието си на Sofia Open 2022. Седмото издание на турнира от сериите ATP 250 в "Арена Армеец" е от 25 септември до 2 октомври.

Любимецът на феновете не скри вълнението си, че ще играе пред българска публика: "Винаги, когато се прибирам, усещам съвсем различна енергия. Тази енергия ми е помагала, във всеки един момент", каза Димитров в интервю за официалния сайт на Sofia Open в навечерието на турнира.

С какво би сравнил емоцията да играе АТР надпревара у дома? "Несравнимо е. За мен това е много лично изживяване.", коментира Григор.

Най-добрият български тенисист в историята е шампион в София през 2017 г.

"2017-а като цяло беше много интересна за мен. Идвайки да играя в България, имах много добри успехи преди това, играх доста добри мачове. Чувствах се на ниво, което ме караше да мисля и вярвам, че мога да направя много повече през самата година. И просто исках да използвам инерцията от турнира в София. Особено след финала, след титлата бях толкова вдъхновен, но и също толкова уморен. Но пък това ми помогна по време на сезона в отделни моменти и турнири. Просто ми даде сила.", сподели Димитров.

Дали е готов да целуне корта в София още веднъж като шампион през тази година?

"Надявам се. Разбира се, това е целта. По-важното обаче е това, че ще играя пред родна публика. Разбира се, резултатът е важен, но цялото това напрежение, което ще изпитвам, защото е неизбежно, то идва от мен. Но знам, че с подкрепата и с хубавите спомени, които имам от Sofia Open, със сигурност ще се почувствам по-добре. Но също така се надявам - защо не да го направя още веднъж... Да, вълнувам се!", каза още Димитров.