на живо

Григор за родителите си: Те са моите герои!

Определено ще бъде труден финал, но и аз съм труден съперник, оптимист е Димитров

Григор за родителите си: Те са моите герои!

"Хубавият период продължава. Дойдох тук с добро усещане и кортът е като домашен за мен. Дойдох тук рано със семейството и отбора ми. Щастлив съм, че съм отново на финала и много благодаря за подкрепата", коментира Григор Димитров, минути след като се касира за финала на турнира в Бризбейн.

Спортис №2 на България за 2023 г. ще играе за трофея с Холгер Руне. Палци от трибуните ще му стискат майка му Мария и баща му Димитър.

"Това добавя и допълнително напрежение, защото не искам да губя. Не, много съм щастлив, че мога да прекарам време със семейството, особено по време на празничните дни.

Семейството е най-хубавото нещо на света. През годините не сме могли да прекараме толкова време, но сега опитвам да се реванширам. Всеки момент на корта и извън него ми показва какво искам и след тениса. Има толкова позитиви, искам да се насладя на момента и ще продължа.

Видях начина, по който баща ми ме гледа.И двамата много ме подкрепят. Те са моите герои! И не на последно място, моят екип.

Те преминават с мен през възходите и паденията", не скри вълнението си първата ни ракета.

Срещу Руне българинът има една победа и една загуба в кариерата си. Успехът дойде през миналия сезон с 6:3, 7:5 в Пекин, а поражението също бе през 2023 г. – на свещената трева на "Уимбълдън".

"Определено ще бъде труден финал, но и аз съм труден съперник. Той се разви за много кратък период от време, постига страхотни резултати и има всичко в играта си. Утре обаче ще гледам от моята страна на мрежата и ще се фокусирам върху това, което искам аз да направя."