на живо

Ще се омъжиш ли за мен? Мания по плочките на Гришо

Съвсем нормално денонощие от живота на българския тенисист...

Да впечатлиш с коремната си мускулатура, да станеш спортист №2 на България за миналата година, да си уредиш среща с Рафаел Надал на полуфинал и да получиш предложение за брак на корта... Съвсем нормално денонощие от живота на Григор Димитров.

Най-напред тенисистът публикува провокативна рекламна фотосесия. Той остана само по бельо и нажежи до червено страстите, най-вече сред женската част от потребителите на социалните мрежи.

Ангажиментите пред обектива обаче не попречиха на Димитров да се класира за петия си полуфинал на турнира в Бризбейн. Във вихрено темпо първата ракета на България елиминира представителя на домакините Ринки Хиджиката с 2:0 сета. На Григор му бяха необходими час и 17 минути за 21-ата победа в основната схема на турнира - брой, недостиган от никой друг в историята. Първият полуфинал на българина за годината може да го изправи срещу големия Рафаел Надал, който играе четвъртфинал с австралиеца Джордан Томпсън.

Минути след успеха над Хиджиката, Григор получи предложение за брак. Дама на трибуните беше опънала родния трибагреник, върху който бе написала на английски "Омъжи се за мен, Григор". Това бе прието с усмивка от тенисиста, който през цялото време бе подкрепян от български фенове.