на живо

Гришо помете сърбин и чака Джокович в Мелбърн

Българският тенисист даде само пет гейма на Ласо Джере

Григор Димитров продължава безупречното си представяне на Откритото първенство по тенис в Австралия. Най-добрият български тенисист си проправи път до третия кръг след експресна победа срещу Ласо Джере от Сърбия с 6:3,6:2, 6:0 в Мелбърн.

Ако не се случи някаква изненада, следващият съперник на Гришо ще бъде Новак Джокович. Сърбинът има за съперник Ензо Куако от Франция, а двамата ще се срещнат по-късно днес на австралийска земя. Балансът на Димитров срещу Ноле е 1-9. 

Григор не се забави и стигна до пробив още във втория гейм, което се оказа достатъчно да вземе инициативата и да триумфира в първия сет с 6:3. Българинът улесни своята задача още повече във втория сет, тъй като стигна до още два пробива и по този начин поведе с 2:0 в общия резултат. Той нямаше никакви проблеми и в третия сет, в който сложи точка на спора с 6:0.

Световният №29 постигна 9 аса срещу само 4 за Джере. Освен това българската звезда допусна едва 2 двойни грешки, докато неговият съперник сгреши цели 7 пъти. Освен това Димитров бе безупречен при първия сервис, след като го спечели с 60% на 48%.

Тагове:

@