на живо

Гришо: Трябва ми ледена вана

В началото не успявах да се адаптирам към условията, призна първата ни ракета

Reuters

Григор Димитров сподели, че физическата кондиция е била основният фактор за успеха му срещу Мартон Фучович в първи кръг на Australian Open.

"Мартон е много качествен играч. Той е сред най-силните физически играчи в Тура. Знаех, че ще ми бъде много трудно още от първата точка. В началото не успявах да се адаптирам към условията. Тренирах няколко дни в Мелбърн преди турнира, но в първия сет топката постоянно ми бягаше", каза световният №13 след мача.

Българинът не пропусна да поздрави и българските фенове, които бяха изпълнили трибуните на корт John Cain Arena. "Вие сте невероятни. През цялото време виждах толкова много български флагове и в двата края на корта. Беше чудесно".

В заключение Димитров бе попитан дали ще изгледа от трибуните мача между Себастиан Офнер и Танаси Кокинакис, който ще определи следващия му опонент в турнира.

"Може би от ледената вана, но не и от трибуните. Това ми трябва сега. Феновете са невероятни за това, че стоят тук часове наред в това време. Със сигурност ще гледам мача между Кокинакис и Офнер. Няма предпочитания срещу кой от тях да се изправя."