на живо

Игра пиян финал на Australian Open, сега живее сам с котки

Марат Сафин не пуска нигоко в дома си, отказал се е от дъщеря си

По време на богатата си кариера Марат Сафин спечели 15 трофея на сингъл, включително два турнира от Големия шлем (US Open 2000 и Australian Open 2005) и пет Мастърса.

Днес той е далеч от обществеността, малко се знае за живота му. И не пуска никого в къщата си.

Преди време той даде шокиращо интервю за руски медии, в което разказа как изглежда животът му след края на тенис кариерата.

"В момента не правя нищо. Събуждам се между осем и десет, разхождам се, пътувам. Не се интересувам от тенис. Тук-там играя в турнири за ветерани. Но какъв е смисълът от това? Някой, който слага край на кариерата си и се оттегля, отново започва да прави същото? Глупаво е. Такъв турнир ми служи повече за отслабване, когато усетя, че съм качил килограм или два", каза руснакът.

Не вярва, че религията съществува. "Всички знаят, че това е измислица, за да се контролират хората. Мислите ли, че Бог и дяволът седят някъде там и решават кой къде да отиде?", каза бившият тенисист, цитиран от kurir.rs.

"Нямам гадже. Нямам жена. И не се интересувам от връзки. Ни най-малко. Не съм дете. Кръвта ми вече не кипи".

Бившият женкар вече живее само с котки и дори се отказа от дъщеря си Ева. "Нямам дъщеря. Така си мислят хората, така пишат вестниците. Но какво да правя... Едва ли мога да ги спра, просто знам, че нямам дъщеря“, откровен е Марат, който не пуска никого в къщата си.

През 2002 г. Сафин имаше страхотна възможност да спечели Australian Open срещу шведа Томас Йохансон. Той беше фаворитът, взе първия сет, но в крайна сметка беше победен в четири сета. Мнозина намериха причината за провала му в неговата ложа и в хората, които седяха там. Докато други играчи водеха съпруги и деца, руснакът настани три привлекателни блондинки на ръба на зрелостта...

И това не е всичко. Твърди се, че той е играл пиян на финала на Australian Open. Неговият бивш колега Даниел Келерер веднъж разкри, че е видял руснака да пие преди мача. "За първи път опитах едва на 24 години. Тогава видях Сафин да си сипва преди финала в Мелбърн. Мислех си, че ако не мога да се преместя от 150-то място в света трезвен, а той играе на финала пиян, тогава алкохолът не е толкова лош. Сафин беше толкова пиян предната вечер, сякаш празнуваше рождения си ден. Или сякаш вече беше спечелил трофея", каза Даниел веднъж.

Сафин мина и през политиката. Беше депутат в от листата на партията на Владимир Путин. Но през 2017 г. реши да се оттегли.