на живо

Италианска тенисистка: Не съм лъгала за ваксината срещу COVID

Камила Джорджи реагира остро на обвиненията след мача си от Откритото първенство на Австралия

Италианската тенисистка Камила Джорджи реагира остро на обвиненията, че е използвала фалшив сертификат за ваксинация срещу COVID-19. Тя потегли безпроблемно на Откритото първенство на Австралия, след като отнесе Анастасия Павлюченкова от Русия с 6:0, 6:1. Акцентът обаче бързо се измести в друга посока.

Световната №70 бе попитана за своя имунизационен статус по време на турнира в Мелбърн през миналата година. Според слуховете Джорджи е излъгала, че е ваксинирана.

Италианската лекарка Даниела Грилоне наскоро заяви, че тенисистката никога не се е имунизирала против коронавирус. Камила обаче отрече тези обвинения и допълни, че е изпълнила всички изисквания на австралийските здравни власти.

"Направих всичко, което поиска австралийското правителство от мен. Всяка година го правя. Разбира се, че си поставих всички ваксини. Първата доза ми бе поставена от Грилоне, но тя бе разследвана и имаше проблеми със закона. Затова направих всичките си ваксинации на различни места. Това е неин проблем, а не мой, така че аз съм спокойна. Разбира се, ако не бях ваксинирана, нямаше да съм тук и да играя тенис", бе коментарът на Джорджи по темата.

Отношение по въпроса взе и нейният баща Серджо, който присъстваше на пресконференцията. Той открито се разгневи на част от въпросите. В следващия кръг Джорджи ще срещне Анна Каролина Шмидлова.

Тагове:

@