на живо

Кое е момичето, което нарисува портрет на Григор Димитров? (СНИМКИ)

Гледах го в Рим и след добрия турнир в Швейцария реших, че може да му е на късмет, разказва пред bTV Божидара Андреева

Тя е на 30 и е архитект. Рисува отдавна, но преди половин година решава, че иска бъдещето да й свързано повече с платното, четката и боите. Той е най-добрият български тенисист.

Тя е Божидара Андреева (Bo&Art във Facebook), той - Григор Димитров. Тази вечер хасковлията ще играе за втори път на 1/8-финал на "Ролан Гарос", а тя ще му стиска палци.

След Мастърса в Рим и финала в Женева решава да го нарисува. За късмет.

"Бих се радвала портретът да стигне до него, да го притежава... Социалните медии са най-бързият и достъпен път това да се случи. За твореца най-важното нещо, е обектът на неговото вдъхновение да оцени крайния резултат.

Спонтанно реших да го нарисувам. Гледах го в Рим и след добрия турнир в Швейцария реших, че може да му е на късмет преди "Ролан Гарос". Аз съм голям фен на тениса. Играя любителски. За първи път гледах Григор в зала "София", може би преди 11 години. Тогава още не беше звезда", разказва за bTV Божидара.

Тя използва акварелна техника, а понякога маслени и акрилни бои. Той рисува на корта.

"Григор Димитров е артист на корта. Ако може да има паралел между четката и ракетата, бих искала и аз да приличам на него", откровена е художничката.

Преди години на един дъх прави портрет и на звездата ни във фигурното пързаляне Александра Фейгин. Вярва, че след последното й творение, серията й с други спортисти ще продължи.

Думите, които я описват най-добре са вдъхновение, риск и емоция. А цветовете, които й пълнят душата са в по-земните тонове - охра, умбра.

Тя рисува предимно човешки фигури, животни, природа, танци... Той ни кара да танцуваме след всеки мач. Особено на тазгодишния "Ролан Гарос". Нека приказката продължи.