на живо

Край на американските мъки за Джокович

Сърбинът получи зелена светлина

Reuters

Новак Джокович получи страхотни новини от САЩ. Сърбинът отново ще може да играе в турнирите на американска земя.

Снимка: Reuters

Това стана факт, след като правителството на страната обяви, че ще прекрати изискването за задължителна ваксинация срещу COVID-19 за пътуващите с международни полети. Забраната ще падне от 11 май, съобщава агенция „Ройтерс“. Причината за решението е, че броят на починалите е от 2021 година насам е намалял с 95%, а на хоспитализираните с 91%, което е наклонило везните за прекратяването на изискването.

Снимка: Reuters

Преди дни се появиха информации, че президентът на САЩ Джо Байдън е решил да се вслуша в препоръките на Центъра по инфекциозни болести (CDC) относно това забраната да продължи, но в последните часове 35-годишният тенисист официално получи зелена светлина.

Снимка: Reuters

Както знаем, Ноле е един от най-известните спортисти, които са върли противници на ваксинацията срещу коронавируса. Той вече пропусна Мастърс турнирите в Индиън Уелс и Маями по-рано тази година, въпреки че подаде молба за участие да играе със специално разрешение.

Снимка: Reuters

По този начин световният №1 ще може демонстрира своята класа на американска територия най-рано на Мастърса в Синсинати, който ще се проведе от 13 до 20 август. Това означава, че Новак ще бъде част и от Откритото първенство на САЩ, което тази година е планирано да се състои от 28 август до 10 септември. Във визитката на Джокович личат три титли от US Open.