на живо

„Крещи като кучка“ (ВИДЕО)

Мартон Фучович се ядоса на Себастиан Баез в Лион

Reuters

Напрежение в света на тениса. След като назря конфликт между Новак Джокович и Камерън Нори на Мастърса в Рим, седмица по-късно обстановката се нажежи и по време на надпреварата в Лион.

Този път в центъра събитията попаднаха Мартон Фучович (Унг) и Себастиан Баез (Арж). Унгарецът се ядоса от поведението на своя съперник по време на мача им от първия кръг на френска земя. Докато траеше едно от прекъсванията, Фучович започна диалог с 22-годишния си опонент, който спечели първия сет с 6:4 и във втория водеше с 3:2.

Снимка: Reuters

На колко години си? Държиш се като 12-годишен. Тези шибани 20-годишни... Баез не е единственият, младите играят нечестно. Той крещи „хайде“ за всяка точка, която пропусна, крещи като кучка. Същото се случи и преди седмица между Джокович и Нори“, беснееше унгарският тенисист.

В този момент реферът на стола се намеси и скастри ядосания Фучович.

Хубаво е да говориш с мен. Не искам да се употребява такъв език. Разбирам, че си ядосан, но без подобни изрази“, коментира съдията.

Снимка: Reuters

В крайна сметка Баез спечели с 6:4, 7:6 (5). На осминафиналите той ще срещне сънародника си Педро Качин, който се справи с Гаел Монфис (Фр) след 2:6, 6:3, 6:4.