на живо

Макенроу за Гришо: Трудно ще се върне към най-доброто си ниво

Вече не е толкова млад, допълни легендарният американец

Reuters

Джон Макенроу даде пресконференция за световните медии преди старта на "Ролан Гарос". Легендарният тенисист отговори и на специален въпрос за Григор Димитров, който бе зададен от колегите от Tenniskafe.

Снимка: Reuters

Американецът ще коментира турнира в Париж, влизайки в ролята си на експерт. Макенроу отбеляза, че българинът има страхотна кариера, но трудно ще се върни към най-добрите си дни.

Снимка: Reuters

Той е много харесван играч и направи страхотна кариера. Бе отдавна, когато играеше най-силния си тенис, стигна и до №3 в световната ранглиста“, започна той относно първата ни ракета.

Записа полуфинали в Австралия и на "Уимбълдън"... Сега изглежда му е по-трудно, а сякаш загуби и увереност. Все още е страхотен боец и се отнася сериозно. Ще е изненада за мен да го видя много напред в турнир от Шлема или да го спечели.

Снимка: Reuters

Надал обаче не играе в Париж, много млади тенисисти са тук, та вероятно и Григор си мисли - защо не аз? Вече не е толкова млад и ще е трудно да достигне отново това най-добро свое ниво от преди", допълни Макенроу.

„Ролан Гарос“ ще се състои от 28 май до 11 юни.