на живо

Медиите във Франция: Играта на Григор Димитров е спектакъл (ВИДЕО)

Ще триумфира ли най-чистият тенис днес?

Медиите във Франция: Играта на Григор Димитров е спектакъл (ВИДЕО)
 

"Играта на Григор Димитров тази седмица е спектакъл, независимо кой е срещу него, пишат медиите във Франция.

За настроенията преди финала на Мастърса в Париж, който започва днес в 16:00 ч., предава кореспондетът ни във френската столица Десислава Минчева.

"Както винаги, в пресцентъра на подобни турнири, цари пълна тишина. Много колеги днес обаче казаха, че никога до вчера не са чували такива викове от възторг, като тези по време на мача на Григор Димитров със Стефанос Циципас.

При това от най-добрите тенис коментатори в света. Възторг от "симбиозата на красота и ефикасност" в играта на Григор, коментират журналисти от АР и вестник "Екип".

Снимка: Reuters

Всички спортни издания днес припомнят възходите и паденията в кариерата на Григор, за да стигнат до стратегията, която вкарва в началото на годината треньорът Джейми Делгадо и до коментара му: "Изключително приятно е да тренираш тенисист, който играе толкова красиво и който може да предложи толкова различни възможности".

И още един цитат за Григор, който наистина впечатлява: "Той заслужава короната тук в Париж, дори само, за да триумфира идеята за най-чистия и красив тенис".

А дали днешният мач срещу Джокович е предрешен? Спортните издания противостоят различните им стилове, опита на сърбина, но и факта, че българинът е най-впечатляващият играч на турнира.

Големите въпроси днес: Дали Джокович ще успее да се възстанови от вчерашния титаничен мач срещу Андрей Рубльов и от стомашния вирус? И дали Григор Димитров ще остане толкова непоклатим психически дори и срещу световния номер 1?