на живо

Наш тенис талант влезе в отбор на ITF

Александър Василев ще играе на турнири в Мексико и САЩ

Родният тенис талант Александър Василев беше избран в отбор на ITF и ще участва най-напред в тридневен лагер в Мексико заедно с други млади състезатели, а след това ще играе и в три турнира в Мексико и САЩ.

16-годишният възпитаник на Тенис клуб 15-40 влезе в топ 100 при юношите, като в момента е 95-и. Отделно има и две точки за ATP (световната ранглиста за мъже). Той постигна най-големия си успех през лятото, когато спечели турнира от втора категория в Кастрикум, Нидерландия.

"Работихме сериозно с отбора и с треньорите и съм подготвен за лагера и за трите турнира. Психически се чувствам стабилно. Починах си след последните турнири и нямам търпение за предстоящото турне в Мексико и САЩ", коментира Василев.

"За мен тези турнири са много важни, защото са първите от сериите J500, в които ще участвам. Отделно имат голямо значение и за началото на другата година, за шлемовете, за моя ранкинг като цяло. Ако покажа добра игра, това ще помогне много за развитието ми."

"Това ще ми е първото пътуване извън Европа, така че е нова крачка, с която трябва да се справя. Искам да науча много. Мачовете ще са по-силни, което се надявам да ми е от полза, за да натрупам опит и да развия играта си. Там ще играят силни съперници, ще има играчи от топ 10 при юношите. Нивото ще е високо, но смятам, че съм готов да отговоря на него."