на живо

Ноле: Не оставяйте никой да отнеме мечтите ви

Това може би е най-голяма ми победа, щастлив е сърбинът

Reuters

Десеткратният шампион на Откритото първенство на Австралия Новак Джокович заяви, че турнирът тази година е бил предизвикателство за него. Той победи във финала Стефанос Циципас (Гър) с 6:3, 7:6(4), 7:6(5).

"Ние сме съперници, искаме да спечелим, но това не означава, че не трябва да се уважаваме. Ние оценяваме успехите на другия. Сърбия и Гърция са две малки държави, нямаме тенис традиции, но мисля, че посланието за всички младите тенисисти по света, които мечтаят да са тук е именно да продължат да мечтаят, защото всичко е възможно.

Снимка: Reuters

Не оставяйте никой да отнеме мечтите ви. Няма значение от къде идвате. Колкото повече предизвикателства имаш, толкова по-силен ставаш. Каква мечта, какво пътешествие беше това за мен и екипа ми... Не приемам нищо за даденост", каза сърбинът.

Той отправи думи на благодарност към екипа си на трибуните: „Знам, че понякога виждате лошата страна от моя характер на корта и извън него. Оценявам вашето търпение и помощта, която ми оказвате. Този трофей е толкова мой, колкото и ваш. Благодаря от дъното на сърцето си за всичко, което правите.

Трябва да кажа, че това е един от най-предизвикателните турнири за мен, предвид обстоятелствата. Искам да благодаря на всички хора, които ме накараха да се чувствам добре дошъл и комфортно в Австралия. Има причина, поради която играх най-добрия си тенис тук. Само семейството ми, отборът ми знае през какво преминах в последните 4-5 седмици.

Снимка: Reuters

Това може би е най-голяма ми победа“, завърши сръбският тенисист, който ще се върне на първото място в световната ранглиста при мъжете.