на живо

"Новак, жена ми пита как пребори стомашния вирус?"

Смях и здравни съвети на пресконференцията на Джокович

"Новак, жена ми пита как пребори стомашния вирус?"

В края на пресконференцията на Новак Джокович след финала на Мастърса в Париж се стигна до доста необичайна ситуация, която шокира всички в залата.

"Новак, това, което ще ви попитам, е много важно и повярвайте ми, че не е шега!", започна своето обръщение тенис журналист от Белгия. "Жена ми преди малко ми писа и ме помоли да те попитам – как успя да се справиш със стомашния вирус тази седмица? В момента тя преживява труден момент, така че ще се радва да се вслуша в съвета ти..."

Залата избухна в смях, но Новак остана сериозен:

"Знаете ли, аз не съм лекар и не мога да давам медицински съвети. Тялото на всеки реагира различно, но намирам, че приемът на течности е ключов за мен. Не мога да говоря от името на съпругата ви или от името, на който и да е друг относно това каква диета ще проработи. Аз лично не можех да ям много, ядях само веднъж на ден и след това пиех само течности, защото всичко, което слагах в устата си, скоро излизаше.

Бях замаян и чувствах слабост. При нас спортистите е ясно - или ще преодолееш обстоятелствата, болката и вирусът, или ще те победят. С други думи - няма "половин път" - или се отказваш и се оттегляш от турнира, или успяваш да извлечеш енергия от адреналина, от публиката, от емоциите, които изпитваш на корта. Именно това ми даде допълнителна мотивация да издържи тази седмица.

Проблемите със стомаха ме мъчат като всички останали, струва ми се по-кратко от случая с жена ви, но аз минах през ада за 3-4 дни и едва днес се почувствах сравнително нормално", отговори Новак час, след като бе победил Григор Димитров в последователни сетове.