на живо

Каква музика слуша Гришо и защо ходи с майка си на СПА?

Човек трябва да взима своя „таймаут“ всеки път, когато има нужда, съветва първата ни ракета

Григор Димитров гостува в шоуто "Baseline" на Tennis Chanel и говори за това как се грижи за себе си, как си почива, каква музика слуша и колко рано планира ваканцията си.

Снимка: lap
- Каква музика те успокоява?

- Различно е, има значение в какво настроение съм. Обичам да слушам звуците на пиано. Това е едно от любимите ми неща. Харесва ми стилът на Ханс Цимер. По отношение на музиката съм разнообразен, слушам и Линкин Парк, няма проблем да слушам различни стилове.

- Слушаш ли конкретна музика преди мач?

- Процесът преди двубой е много специален. Има станция, която харесвам, и ако чуя песен, която резонира с моето настроение в този момент, конкретно в тази седмица, слушам нея. Тази песен става основна в плейлиста за турнира. Песента на турнира.

- Когато чуеш „грижа за себе си“, какво значи за теб?

- Означава всичко. Човек трябва да взима своя „таймаут“ всеки път, когато има нужда. Трябва да слушаш вътрешния си глас. Както и какво казва тялото ти, защото то ти дава правилната посока. Масаж, СПА, сауна, криотерапия или различни видове медитация. Ако успееш да си откраднеш малко време за себе си през деня, трябва да го използваш.

Снимка: https://www.instagram.com
- Понеже спомена СПА, кой е човекът, с когото ходиш?

- Има няколко, с които обичам. Много ходя и с майка ми. Хубаво е да се насладиш на това с нея. Тя може просто да слуша, когато аз водя моя монолог. А и винаги може да чуеш добра дума от майка си, нали? Това вдига увереността ми. Така че… с нея или някой от семейството ми.

Снимка: Instagram
- Ако можеш сега да зарежеш всичко и да отидеш на ваканция, къде ще отидеш?

- Някъде в карибско море. У дома живея около вода, така че ми е лесно да избера.

Снимка: Instagram
- Кога започваш да планираш почивката си след края на сезона?

- Графикът от втората седмица на "Уимбълдън" и след това е много, много сгъстен, така че трябва по-рано през лятото. В края на всяка година правя почивка със семейството ми. Такава, на която сме на различно и хубаво място, само ние. Всяка година сме на различни места.