на живо

Пред 40 000 в Рияд: Алкарас обърна Джокович (СНИМКИ И ВИДЕО)

Той е много скромен млад човек, има страхотно семейство, похвали победителя Ноле

Пред 40 000 в Рияд: Алкарас обърна Джокович (СНИМКИ И ВИДЕО)

Най-добрите тенисисти в света в момента Новак Джокович и Карлос Алкарас откриха новия сезон с истинско зрелище.

Въпреки че беше демонстративен мач в столицата на Саудитска Арабия Рияд, пред около 40 000 фенове по трибуните, двамата гладиатори играха като финал на турнир от Големия шлем.

Мачът продължи малко по-малко от два часа, а испанецът ликува след 4:6, 6:4, 6:4).

Снимка: Reuters

Испанецът влезе по-добре в срещата, проби в първия гейм, но до края на първия сет загуби два гейма на собствен сервис и Ноле взе откриващия сет.

Подобна беше ситуацията и във втората част, с тази разлика, че Алкарас вдигна оборотите и не позволи на Джокович да покаже най-доброто, на което е способен.

Снимка: Reuters

И в третия сет Карлито първи спечели подаването на съперника при 1:1, но по-късно сърбинът изравни при 3:3, възползвайки се от третата точка за пробив в този гейм.

Решаващ се оказа деветият гейм, в който двукратният шампион от Големия шлем имаше три точки за пробив, оползотвори последната и поведе с 5:4, а след това, без да губи точка, сложи точка на мача.

Снимка: Reuters

След мача световният №1 засипа Алкарас с комплименти:

"Впечатляващо е това, което той направи на толкова ранна възраст. Той е много скромен млад човек. Има страхотно семейство и невероятен екип. Той е един от лидерите на тениса и ще доминира в следващите 10-15 години", каза Новак.

Снимка: Reuters