на живо

Гришо: Финалът в Париж е минало, нямам никакви реални цели

Димитров изпраща една от най-добрите си години

Гришо: Финалът в Париж е минало, нямам никакви реални цели

Григор Димитров направи кратък анализ на представянето си през 2023 г., след като откри новия сезон в тениса, макар и неофициално - с участие на демонстративния турнир World Tennis League в Абу Даби.

Най-добрият ни тенисист ще влезе в 2024-а като №14 в световната ранглиста и със самочувствието, че достигна до финал на Мастърса в Париж, който обаче загуби от Новак Джокович.

Първата ни ракета се концентрира върху предстоящия официален старт на сезона, който предстои с турнирите в Австралия и първия такъв от Големия шлем - Australian Open.

Снимка: БГНЕС

"Мисля, че това беше една от най-добрите ми години, направих много добри неща през целия сезон. Очевидно ми липсваха някои моменти, в които можех да се справя малко по-добре. Но сезонът завърши добре, което беше важно. Да играя финал в Париж беше добра стъпка напред.

Всичко това е в миналото.

В момента всеки показва добър тенис, много играчи вдигат нивото. Ще видим нови лица и конкуренцията ще бъде още по-голяма", каза той в интервю за Gulf News.

"Няма никакви реални цели за годината, не искам да се поставям под допълнително напрежение. Влагам много труд във фитнеса и на корта. Най-важното нещо е да съм добре психически, но не на последно място е фитнесът. Ако се чувстваш добре, ако си в добро физическо състояние и правиш правилните неща, резултатите ще дойдат.

Снимка: БГНЕС

Така че трябва да си готов и да си наясно какво предстои", добави той.

Хасковлията посрещна Рождество Христово в компанията на своите родители и вече пътува за Австралия. Началото на 2024 г. ще сложи на турнира в Бризбейн. През 2017-а той спечели титлата там.