на живо

Губернаторът на Флорида: Оставете Джокович да играе в Маями

Рон ДеСантис се обърна към Джо Байдън

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис призова Джо Байдън и неговата администрация да допуснат Новак Джокович да се състезава на следващия турнир на американска земя. Републиканецът изпрати специално писмо до президента на САЩ, в което поиска сърбинът да играе на Мастърса в Маями.

Единственото нещо, което пречи на Новак да участва, е погрешното и ненаучно изискване на президента Байдън за ваксинацията срещу COVID-19 за чужденци. Господин президент, премахнете ограниченията и го оставете да се състезава“, гласи част от писмото на Рон ДеСантис. Освен това той допълва, че сърбинът е посетил два пъти САЩ от началото на пандемията. Според информацията Десантис е смятан за основните кандидати на президентските избори през 2024 година.

Както знаем, световният №1 бе принуден да се оттегли от Индиън Уелс, тъй като все още не е ваксиниран срещу COVID-19 и не може да посещава САЩ до 11 май, когато ще падне забраната. Ноле подаде молба до американското правителство да бъде част от първите два турнира, но тя бе отхвърлена.

Турнирът в Маями ще се проведе от 19 март до 2 април.