на живо

Рафа Надал президент на Реал Мадрид!?

Флорентино Перес: Той е възможно най-добрият посланик на ценностите на клуба

 

Рафаел Надал е предпочитаният вариант за нов президент на футболния гранд „Реал“ Мадрид, твърдят няколко испански медии, сред които и sport.es, цитирани от TennisKafe.

Според информацията, настоящият президент на „белия балет“ Флорентино Перес мечтае да види 22-кратния шампион от Големия шлем като свой наследник в управлението на клуба.

Самият Надал е един от най-известните привърженици на "кралете" и никога не е крил, че има желание да помага в развитието на любимия клуб след края на кариерата си.

Матадора е считан за перфектен кандидат за позицията заради популярността и реномето си в целия свят, като Перес го определя за "възможно най-добрият посланик на Реал Мадрид и ценностите на клуба".

В Испания се говори усилено за това, че Перес планира и работи по оттеглянето си от клуба, който бе издигнат на още по-високо ниво под негово ръководство.

Той бе в ролята на президент в рамките на 20 години от 2000 г. с кратка пауза между 2006-а до 2009-а.

За него най-важната задача в оставащото му време като президент е да сформира нова управленска структура в клуба, за да е сигурен, че оставя Реал в добри ръце. Целта е да има ядро от хора, които да вършат изпълнителната дейност, а новият президент да има по-скоро представителна функция.

Друго спрягано име за поста е и легендата на клуба Емилио Бутрагеньо, който и към момента е част от ръководството. Все пак, според испанските медии, Перес предпочита да види начело на "белия балет" легендарния тенисист, който да продължи развитието на най-титулувания футболен отбор в Европа.