на живо

"Вадеше ни ноктите, удряше и ни измъчваше"

Горан Иванишевич с любопитен коментар след триумфа на Новак Джокович в Париж

Reuters
 

Сръбският доминатор Новак Джокович вече е сам на върха в тениса, след като закова титла №23 от Големия шлем. На финала на "Ролан Гарос" той не срещна особени трудности срещу норвежеца Каспер Рууд със 7:6, 6:3, 7:5).

Джокович стигна до 23-ия си Мейджър и изпревари Рафаел Надал (22). Роджър Федерер се "пенсионира" с 20.

Снимка: Reuters

Някои биха казали, че Ноле е е най-добрият за всички времена. С това е съгласен и треньорът на Новак - легендата на хърватския тенис Горан Иванишевич.

"Особено се гордея с Новак в последните два мача. Казахме му, че ако иска да спечели титлата, трябва да спре да ни говори много по време на мача, да крещи и всичко останало...

И видяхте, той беше изключително концентриран. Новак има някакъв специален софтуер в главата си, когато дойдат Шлемовете. Когато пристигнахме тук, той веднага се почувства по-добре, по-мотивиран и гладен за успехи.

Снимка: Reuters

Той не е лесен човек, особено когато нещата не вървят. Ние сме тук, за да бъдем до него, да му помогнем да се почувства по-добре, но понякога е сложно. Наистина ни измъчваше, вадеше ни ноктите, удряше ни, нямам право да ви казвам какво ни направи", пошегува се Горан.

Снимка: Reuters

"Започваме в 8 сутринта и тренираме до 6 следобед. Той идва и казва, че бекхендът не му е ок, въпреки че на нас ни изглеждаше перфектен.