на живо

"Респект за Григор заради Шарапова и Серина, но..."

Той можеше да стане като Агаси и Бьорг, но не е достатъчно добър, смята Джон Лойд

"Респект за Григор заради Шарапова и Серина, но..."

Григор Димитров заслужава уважение заради връзките си с Мария Шарапова и Серина Уилямс. Той обаче не успя да достигне нивото на Андре Агаси и Бьорн Борг, които си спечелиха слава извън корта, но и на него. Мнението е на бившия тенисист №1 на Великобритания Джон Лойд.

Лойд, който беше женен за Крис Евърт между 1979 и 1987 г., говори за звездите, чието значение надхвърля мащабите на тениса и се превръща в световна популярност. "От медийна гледна точка имаме нужда от такива хора. Суперзвезди като Агаси например", коментира британецът в подкаста Rock n Roll Tennis.

Според него Димитров разполага с всички необходими качества, за да се превърна в подобна знаменитост. Но е бил възпрепятстван от липсата на достатъчно успехи на корта.

"Той можеше да бъде като Агаси и Борг, но не спечели нужните титли. Той действително е много харизматичен, изглежда чудесно, забавен е и има чувство за хумор."

Лойд твърди, че известността на българина е получила тласък от връзките му с Мария Шарапова и Серина Уилямс, както и с американската поп звезда Никол Шерцингер. "Всеки, който излиза с Шарапова и Серина, заслужава уважение. Господи, това е голямо дуо! Григор обаче не е достатъчно добър тенисист, за да направи следващата крачка."

В момента Димитров е във връзка с румънската актриса Мадалина Геня, която често го подкрепя от трибуните. Преди време легендата Джон Макенроу коментира, че българинът има всички необходими качества за големи победи, но трябва да стои далеч от блясъка на прожекторите.