на живо

Рибакина срещу Сабаленка на финала в Мелбърн

И двете записаха чисти победи

Елена Рибакина - Арина Сабаленка е финалът на Australian Open. Двете си подпечатаха място в спора за трофея след чисти победи.

Рибакина спечели срещу Виктория Азаренка от Беларус с 2:0 сета (7:6/4/, 6:3) в първия полуфинал, изигран на "Род Лейвър Арена". Това ще бъде дебют на финал в Мелбърн за рускинята, която представлява Казахстан.

Първият сет премина при поделено надмощие до голяма степен и всичко се реши в тайбрека, в който Рибакина надделя с 6:4. Във втората част тя проби на три пъти Азаренка и това се оказа достатъчно да сложи точка на спора след 6:3.

Сабаленка се справи с полякинята Магда Линет след 2:0 сета (7:6 /1/, 6:2) във втория полуфинал на австралийска земя. По този начин звездата от Беларус ще играе първи финал в кариерата си на турнир от Големия шлем.

Размяната на подавания беляза целия първи сет и тайбрекът не закъсня. В него Сабаленка бе безупречна с 6:1 и взе предимство в общия резултат. Тя постигна два бързи пробива във втория сет и не изпусна контрола до края на мача.