на живо

Шампионка от Големия шлем се омъжва за…фен

Историята на Гарбине Мургуса и Артър Борхес е любопитна

 

Гарбине Мургуса ще предприеме нова стъпка в своя живот. Испанската тенисистка обяви, че се ще се омъжи за своя приятел – Артър Борхес.

Историята между двамата е много любопитна, тъй като допреди две години те изобщо не се познават. През 2021 г. испанката се намира в Ню Йорк за участие на US Open. В един августовски ден тя решава да се разходи по улиците на Сентръл Парк, където случайно среща бъдещия си съпруг. Впоследствие той помолил 29-годишната Гарбине за снимка.

Постепенно искрата между двамата пламнала и срещите им зачестяват, след което приятелството им прераснало във връзка, която продължава и до днес. След това Борхес се решава на най-важния въпрос и предлага на красавицата да се оженят в Марбея.

Хотелът ми се намираше близо до Сентръл Парк и ми беше скучно. Реших да се разходя и се натъкнах на Артър, който ми пожела успех на US Open. Тогава си казах, че е много красив. Когато ми предложи да се оженим, се чувствах странно. Започнах да плача, не знаех как да реагирам. Съгласих със сълзи на очите, беше много романтично“, споделя Гарбине.

Борхес роден в Испания, но голяма част от съзнателният му живот преминава във Финландия. Той работи като модел, а когато среща Мургуса, е част от модната къща „Том Форд“.

В момента Мургуса е на 132 място в световната ранглиста на WTA. За последно тя игра през януари, когато взе участие на турнира в Лион. Сред най-впечатляващите трофеи в колекцията на испанката са тези от „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“, които спечели по веднъж.