на живо

Щастливият Григор: Изцеден съм, не знам как спечелих

Разиграването от 47 удара на мачбола? Не знам, бях много слаб в краката

Григор Димитров призна, че се чувства напълно изцеден след драматичната си победа над №3 в света Даниил Медведев. Мачът беше от втория кръг на турнира "Мастърс 1000" в Париж. Българинът се наложи с 6:3, 6:7(4), 7:6(2) след близо три часа игра. Той затвори двубоя едва при седмия си мачбол.

"Не знам как спечелих. Борих се много при 5:3 в третия сет и мачбол при 40:15. Това не бе достатъчно, за да победя тенисист от класата на Медведев. Със сигурност ще изгледам последните геймове отново, за да видя какво можех да направя по-добре.

Хубаво е, че накрая успех да спечеля! Щом изпуснеш момента, не трябваше да съжалявам за него. Накрая трябваше да остана в мача. Да търся мощни удари. Имаше някои луди разигравания. Винаги е така в мачове на такова ниво. И двамата са доста уморени, но накрая съм щастлив.

Разиграване с 47 удара на мачбола? Не знам. Бях много слаб в краката. Загубих бройката на отиграванията. Опитвах добър удар, но не успявах. Имаше и някои забавни отигравания в този двубой. Много е трудно да се възстановиш, особено когато играеш бекхенд с една ръка, но това са точките, които искаш да изиграеш, когато си професионалист", коментира Григор.

В третия кръг на турнира Димитров ще срещне Александър Бублик от Казахстан.