на живо

След наказанието на Халеп: Серина Уилямс си иска титла от "Уимбълдън"

8 е по-добро число, пише американката

 

Съдебното решение по случая със Симона Халеп бързо се превърна в новина №1 в тениса.

Двукратната шампионка от Големия шлем няма да може да играе професионален тенис през следващите четири години, след като даде положителна проба за "роксадустат" по време на US Open 2022 и не успя да докаже случайното му наличие в кръвта.

Мигновената реакция на Серина в Twitter е показателна. "8 е по-добро число", написа американката.

Първоначално носителката на 23 Мейджър трофея, хареса статус в Twitter на друга бивша американска тенисистка – Никол Гибс. В него бившата №68 коментира: "Огромно разочарование е, когато откриеш, че около половината герои от дните ти като играч са мамели. Това е толкова влудяващо и прави спорта толкова глупав. Битката е нечестна и това те кара да се чудиш колко други се промъкват безнаказано (предполагам, че много)".

Малко по-късно по-малката от сестрите Уилямс написа: "8 е по-добро число“. Макар и загадъчно, феновете ѝ бързо разшифроваха посланието.

Според тях, тя има предвид мача за титлата на "Уимбълдън" през 2019 г. между нея и Халеп. При евентуална победа Уилямс щеше да вдигне осмата си титла на свещената стена. Вместо това обаче, Симона триумфира с 6:2, 6:2 само за 56 минути, нанасяйки на американката най-тежкото ѝ поражение на финал от Големия шлем.

Серина, майка вече на две дъщери, завърши кариерата си с четири поредни загубени финала в Големия шлем, като другите два дойдоха на US Open срещу Наоми Осака и Бианка Андрееску, а в тях също не успя да спечели сет. Така се провали в амбицията си да изравни рекордните 24 титли на Маргарет Корт.