на живо

СПЕЦИАЛНО: Григор Димитров: Не се предадох в моментите, в които исках да се предам (ВИДЕО)

Майка ми ме учеше от дете, че, преди да бъдеш велик шампион, е важно да бъдеш добър човек, споделя най-добрият ни тенисист

СПЕЦИАЛНО: Григор Димитров: Не се предадох в моментите, в които исках да се предам (ВИДЕО)
 

Има срещи, които докосват сърцето ти. И осмислят професията ни. Срещата ми с Григор Димитров със сигурност е такава. Интервюто, което подготвяхме съвместно с екипа му в последния месец и половина, ще помня винаги. Надявам се и вие, които сега четете тези редове.

Скромен, земен, здраво стъпил на земята. Въпреки ореола на суперзвезда и на един от най-добрите тенисисти в света през последното десетилетие. Добре възпитан, с обноски от един изчезващ вид – все неща, които с тъга можем да кажем, че все по-често отсъстват в обществото ни.

Снимка: Евгений Милов, bTV

Усмихнат, лъчезарен. Търпелив към всеки един от въпросите ми. И напълно присъстващ във всеки един момент по време на категорично едно от най-дългите интервюта, които някога е давал в кариерата си.

Срещаме се по време на събитие на един от основните му спонсори – компанията „Лакост“, която открива нов магазин в София. Григор се прибира специално, за да го уважи. Както и да се срещне с нас.

Исках този разговор да е човешки и да докосне душата му, а не да е обичайното интервю, като десетките, а може би вече стотици, които е давал в тура. Мисля, че се получи. Григор, който не крие емоциите си и не се страхува да показва, че е човек, позволи да бръкнем надълбоко в душата му.

Снимка: Евгений Милов, bTV

И ни сподели истини, някои от които ни накараха да настръхнем. И за започнем да изпитваме по-голям респект към него и към всички елитни спортисти, които с толкова лека ръка успяваме на критикуваме, да категоризираме, да умаловажим.

ЗА МАМА С ЛЮБОВ

„Има един безценен урок от майка ми, който помня от дете. Тя винаги ми казваше: Преди да бъдеш велик шампион, не забравяй да бъдеш добър човек. Това са думи, които постоянно са в главата ми. И никога не бих могъл да пренебрегна и забравя.“

ЗА БЛИЗОСТТА С РОДИТЕЛИТЕ
„Ние сме много сплотено семейство. Днес, осъзнавам, че споделям с родителите си много повече, отколкото преди години. Те усещат винаги, когато имам нужда да бъдат до мен. И има нещо много специално в това да кажа: "Искам да сте с мен". В забързания ритъм на дните ми, в моментите, в които е най-тежко, когато сме заедно, тогава и дните стават някак по-красиви.“

Снимка: Евгений Милов, bTV

ЗА САМОТАТА
„Кортът е едно от най-самотните места на света. Там няма с кого да си кажеш нещо. Там имаш само себе си. Там трябва да слушаш себе си, да разбереш себе си, да изпращаш правилните сигнали към себе си. Ти си най-добрият си приятел. Всеки има този диалог със себе си. Особено, когато играеш. Това чувство в стомаха. Пулсът ми, който се ускорява. Нощта преди мач. Толкова моменти има още преди да започнеш мача. Там разбираш повече за себе си.“

Снимка: Евгений Милов, bTV

ЗА ЛЮБОВТА НА ХОРАТА
Давам на Григор да изгледа клип, с обръщение към него от г-жа Венелина Николова – директор на столичното 125 СУ „Проф. Боян Пенев“. Жена, минала пред ада, за да оцелее. Жена, която не пропуска мач на Григор, която стои будна по цели нощи, за да го подкрепя. Безсънни нощи, в които се бори за живота си, но с лаптоп в скута, в болницата, тя отново гледа Григор.