на живо

Тенисистката, която мрази социалните мрежи

Кристина Букса няма спонсор, сама си купува екипировката и не чупи ракетите си

bgnes

Кристина Букса е сред тенисистките, които се отличават в свят, в който парите и рекламните договори играят все по-голяма роля в спорта.

Родената в Молдова испанка постави успешно начало на Откритото първенство на Австралия, след като се справи с Ева Лис (Гер) с 2:6, 6:0, 6:2.

Оказа се, че световната №86 страни от социалните мрежи, като използва само Facebook, където си уговаря тренировки с колежки.

По-интересното е, че Букса не разчита на спонсори и сама си купува екипировката, а нейният баща е този, който влиза в ролята на ментор и треньор едновременно. Той е този, който се грижи за нейната физическа и ментална подготовка. Тя допълва, че не чупи ракети и дори не им сменя кордата.

"Социалните мрежи не са нещо, което представляват интерес за мен. Съсредоточена съм върху това, което аз правя. Не обичам да си качвам много снимки или да разкривам живота си пред другите хора. Обичам да бъда свободна, няма нищо по-хубаво от свободата. Освен това не се нуждая от много екипировка. Ако се появи даден спонсор, ще водим разговори с него".

"Мисля мач за мач. Обичам да играя и да напускам корта с чувството, че съм постигнала подобрение. Щастлива съм, че съм в Топ 100, но не го намирам за нещо голямо. Просто имам различна гледна точка от останалите състезатели в нашия спорт", поясни тя.

25-годишната тенисистка може да се похвали с доста сериозни постижения извън спорта. Испанката е бивша възпитаничка на университета UNED в Мадрид, където е учила психология. Също така говори четири езика - испански, английски, френски и румънски.