на живо

Забъркаха Кокинакис в скандал: "Знам кой спа с гаджето ти"

"Не можех да спя, Ник Кириос не трябваше да казва това, независимо от обстоятелствата"

През 2015-а следващият съперник на Григор Димитров в Мелбърн - Танаси Кокинакис, се оказа въвлечен в грозен скандал между своя приятел и "брат от друга майка" Ник Кириос и носителя на три титли от Големия шлем Стан Вавринка.

Двамата играха в Монреал, а Кириос спечели след 6:7, 6:3, 4:0 и отказване на швейцареца. На една от почивките в близост до микрофон лошото момче на Австралия, каза на Вавринка: "Кокинакис изч**а приятелката ти. Съжалявам, че трябва да ти го кажа."

След двубоя Вавринка написа в Twitter, че иска наказание за Кириос.

"Наистина съм разочарован, че друг спортист и колега показа толкова неуважително отношение по начин, който дори не бих могъл да си представя. Това, което чух, че бих го заявил и на най-големия си враг.

Поведението му бе не само неприемливо, но и прекрачи всякакви граници. Никой няма нужда от такова поведение както на корта, така и извън него. Надявам се, че компетентните органи в тениса няма да подкрепят такова действие."

В онзи период Вавринка излизаше с хърватската тенисистка Дона Векич.

"Не мога да кажа, че съм спал много през последните нощи. Опитвам се обаче да се концентрирам върху тениса, върху турнирите и върху това да печеля. Бях си пуснал на лаптопа въпросния мач и изведнъж телефонът ми прегря. Докато двубоят вървеше, въобще не разбрах какво стана. След това ми се обадиха, писаха ми и в Twitter и разбрах за случилото се. Ник не трябваше да казва това, независимо от обстоятелствата. В крайна сметка обаче трябва да преодолея неприятния епизод и да продължа напред", коментира по-късно самият Кокинакис.

На корта Танаси е спечелил една титла на сингъл и публиката определено ще бъде на негова страна в четвъртък.

Победителят от мача му с Григор Димитров ще играе срещу Нуно Боржеш или испанеца Алехандро Давидович Фокина.