на живо

"По-добре баба и дядо край ринга, отколкото едри момчета да мутреят"

Тервел Пулев не очаква лесен мач на 30 март в София

"По-добре баба и дядо край ринга, отколкото едри момчета да мутреят"

По-добре елегантни баба и дядо, които ходят на боксов мач като на театър, отколкото маси и алкохол около ринга! Това е желанието на Тервел Пулев. 

Българският боксьор беше специален гост на студиото на bTV за връчването на 95-ите награди "Оскар" и разкри, че предпочита този тип на поведение на негови мачове.

"И сега, не само в Америка, в Германия, в Европа, можеш да видиш баба и дядо – сядат на първия ред и гледат боксовите мачове, а на ринга се лее кръв, става драма, зрелище. Смятам, че е по-добре да вървим към този тип, отколкото да се наредим по масите около клетката или ринга, да се пият едни уискита и едри момчета да мутреят", категоричен е Тервел.

Той обясни и защо боксът е предпочитан от режисьорите.

"Професионалният бокс е и бизнес, въпреки че спортът е на много високо ниво, не мога да кажа, че е длъжник. И двете се допълват. Боксът е най-използваният спорт във филмите. Има много психология, тежки моменти, до които зрителят да се докосне, въпреки че никога няма да спортува на професионално ниво. Да успее да види тези моменти, да влезе в обувките на боксьорите, в бизнеса. Понякога има мениджърски игри, залози. Така зрителят се замисля върху тези неща", каза Тервел.

Извън филмите, на по-малкия брат Пулев ми предстои тежък мач на 30 март в София. Той ще се изправи срещу коравия камерунец Роли Ламбърт Фогоум. Мачът ще е за вакантната интерконтинентална титла в полутежка категория на WBA.

"Не съм го избрал аз. Това е организирано и трябва да го приемем. Силен е, да. Няма значение за каква титла е. Аз съм фокусиран върху противника, върху мача, върху всичките рундове. Не очаквам лесен мач. Той няма загуба с нокаут", хвали съперника си Тервел.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

На гала вечерта в София мач ще има и брат му Кубрат. Той ще се изправи срещу Махмуд Чар за регулярната световна титла на WBA.