на живо

Блокировач №1 в Лигата на нациите пред bTV: Няма шанс Полша да ни подцени

Представянето ни в последните години ни извоюва незавидно място, не бива да се примиряваме, убеден е Светослав Гоцев

Мъжкият ни национален отбор по волейбол вече е в Катовице, където утре вечер ще изиграе първи мач на световното първенство срещу домакина Полша. Букмейкърите не ни дават особени шансове, но пък отборът ни винаги е бил способен на изненади.

Снимка: Lap.bg

"Двете контроли с Канада в София бяха ползотворни. Те ни биха в Лигата на нациите и беше позитивно, че успяхме да ги победим два пъти поред с различни състави. Всички момчета се включиха. Всеки е взел и опитал от игровия ритъм и се надявам да се е подготвил по най-добрия начин за предстоящите мачове", сподели пред bTV центърът Светослав Гоцев. Той стана №1 на своя пост в Лигата на нациите за 2022 г.
"За мача с Полша ще бъдем добре тактически подготвени. Щабът ни се грижи за това. Друг е въпросът дали нашата постройка ще отговаря на тяхната игра. Може и те да се опитат да ни изненадат с нещо. Но е факт, че в първите мачове отборите са най-добре тактически подготвени. Настроението при нас е добро. Няма проблеми между играчи и щаб. Всичко върви гладко. Имаме всички предпоставки за добро представяне.

Момчетата са здрави, нямаме някой с по-сериозни контузии. Най-важно е да се съхраним и да се вложим максимално. Да покажем 100% и повече дори от възможностите ни в следващите мачове", смята титулярът в селекцията на Николай Желязков.

Снимка: Lap.bg

Според Гоцев това, че сме сочени да аутсайдер срещу световните шампиони не е бонус за нас. "За това сме си виновни само ние, в крайна сметка. Представянето ни в последните години ни извоюва това незавидно място. Не бива да се примиряваме с това, а да продължаваме да работим и да върнем позициите ни от преди десетина години. Бонус в никакъв случай не е. Ако те смятат за по-слаб, може би си по-слаб. Бонус би било, ако те ни подценят, но не вярвам това да стане. Няма шанс. Особено, когато говорим за домакин на световно първенство", категоричен е асът на "Левски". Гоцев има договор със "сините" и за следващия сезон, който смята за изпълни.