на живо

Гибона пред bTV: Лигата е шанс за младите, добре ще е да бием Китай (ВИДЕО)

Нямам конфликт със Соколов, казвам това, което мисля, категоричен е треньорът на България

"Направихме максимума за тези дни на подготовка. Някои неща ще ги наместваме в движение", каза пред bTV треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов.

Днес "лъвовете" тръгнаха за Япония, където другата седмица започва Лигата на нациите. Първият ни мач е на 6 юни срещу Китай.

"Това е комерсиален турнир и няма такава стойност като резултати, както европейски, световни и олимпиада. Повечето момчета са млади, дебютанти и това ще им даде допълнителна мотивация. От друга страна го има и притеснението и много силното желание, които могат да попречат в началото на подобен турнир.

Снимка: Lap.bg

Основната мисия на Лигата на нациите е да дава шанс на по-разширен състав от състезатели. Възможност, подготовка, сверяване на часовниците. И за младите е много полезен", уверен е Константинов.

"Надявам се на добър старт и да направим нещо по-добро от предишните сблъсъци с Китай. Би било хубава до тръгнем с успех. Това ще ни даде самочувствие и спокойствие за следващите мачове. Трябва да са отнесем много сериозно".

Снимка: Lap.bg

Като диагонали той ще използва Димитър Димитров, Алекс Николов и Аспарух Аспарухов. "Това са трите опции. Най-вероятно ще използваме различни хора, защото е трудно един човек да изиграе 4 мача за 5 дни".

По темата "Цветан Соколов" Гибона бе лаконичен: "Няма искри, казах го и преди няколко дни. Няма конфликт, има разминавания относно подготовката му. Казвам това, което мисля. Между нас си остава дали сме си говорили. Не е тема на медиите".