на живо

Хей, чуй: Левски обърна ЦСКА и дръпна за титлата

"Сините" наваксаха изоставане от 0-2 в собствената си зала

Левски спечели първата битка от войната с ЦСКА за титлата във волейболното първенство при мъжете. "Сините" наваксаха изоставане от 0-2 гейма в собствената си зала и наложиха волята си в тайбрека. Мачът продължи 2 часа и 13 минути.

Играе се до три победи от пет мача. А ЦСКА и Левски са един срещу друг в решителната серия за първи път от 14 години. Домакини на втория двубой във вторник ще бъдат "червените" в зала "Христо Ботев".

Много силно за победителите се представи разпределителят Симеон Николов. Освен че умело дирижираше атаката и компенсираше неубедителното посрещане, той записа и три поредни точки от сервис за 15:11 в тайбрека.

"Получи се зрелище, които всички искаха. ЦСКА започна с малък брой грешки и трябваше да изтърпим този период. Впоследствие се успокоихме и започнахме да играем по-агресивно. С пуснати топки шампион не се става", заяви треньорът на Левски Николай Желязков.

"Публиката е доволна, но и двата отбора не играха добре. Съперникът направи някои смени, които им се получиха. Грешката е в нас, защото не бяхме готови за тях. В тайбрека ни попречиха няколко точки от сервис, при които изпълнението не беше силно. Не знам дали серията ще бъде дълга, надяваме се да е спектакъл", коментира треньорът на ЦСКА Александър Попов.