на живо

И волейболисти се включиха в "Да изчистим България заедно" (ВИДЕО)

Нека бъдем малко по-внимателни към природата, призоваха спортистите

Пример за подражание извън терена. Волейболистите на Левски се включиха в кампанията на bTV – "Да изчистим България заедно".

Въпреки дъждовното време, за да направят средата, в която живеем по-приятна, спортистите прекараха съботната сутрин на едно от любимите места за много столичани - Панчаревското езеро.

"Както в един дом, ако искаме да ни е чисто и да е приятно, така трябва и да се грижим и за дома извън четирите стени", споделя пред камерата на bTV волейболистката на Левски - Йоанна Божилова.

"Да изчистим България заедно" е най-мащабната доброволческа инициатива у нас за последните 10 години.

Целите на кампанията са свързани с установяването на добри доброволчески практики и с насърчаването на отговорно отношение и поведение за създаването на една по-чиста и красива среда за живот.

Волейболистите участваха в акцията, събирайки десетки чували с отпадъци. По-късно те споделиха, че както в спорта, така и в природата, всичко зависи от нас.

"Моят личен призив към всички е – нека бъдем малко по-внимателни към природата, нека се отнасяме така, както искаме тя да се отнася към нас, защото това е нашият дом и… моля, нека се грижим за него", допълва Киара Андонов.

Кристиян Иванов беше първенец по събран боклук. Признавам, че дори в подобна кауза, между него и съотборниците му – има съревнование.

"Имаше и други момчета, които събраха доста и да, имаше един вид съревнование. Исках просто тук да стане по-чисто място и да бъде по-комфортно място за хората", споделя Кристиян Иванов.

На езерото Панчарево бяха още и представители на студентските съвети, което превърна тази локация в най-младежката инициатива от доброволци.

А, всички заедно направиха едно от любимите места на столичани далеч по-чисто място.