на живо

Казийски обмисля завръщане в националния отбор

Стана ясно кога ще обяви крайното си решение

Надежда за голямо завръщане във волейбола! Матей Казийски призна, че мисли върху поканата на селекционера Пламен Константинов да подсили националния тим.

В интервю за колегите от Спортал, играчът обяви, че ще съобщи решението си след края на шампионата в Италия.

"Да, извикаха ме в националния отбор, въпреки че наближавам 40-те. Щастлив съм за възможността, но все още мисля по въпроса. Имаме разговор с треньора Пламен Константинов, но към момента съм се концентрирал върху финалите в Италия."

Казийски говори след успеха за своя Тренто срещу Лубе с 3:0 в мач №3 от финалната серия в италианския шампионат. В редиците на съперника е младата ни надежда Александър Николов.

"Не е лесно със сигурност, мачовете са много емоционални и преживяванията са много силни. Надявам се да успеем да продължим да играем по този начин, защото това ще ни даде голяма вероятност да спечелим. Много съм щастлив от резултата, но имаме много тежък мач в Чивитанова.", допълни посрещачът.

Казийски игра за България в продължение на 10 години, но се оттегли през 2012-а след конфликт с федерацията, тогава ръководена от инж. Данчо Лазаров.