на живо

Казийски пред bTV: Нямаше по-добър начин да се разделя с Тренто (ВИДЕО)

Ветеранът все още обмисля завръщане в националния отбор

 

"Нямаше по-добър начин да се разделя с Тренто". Това заяви в специално интервю пред bTV Матей Казийски, минути след като спечели петата си шампионска титла в Италия. Ветеранът, който беше избран за най-полезен играч след финала с Лубе Чивитанова на Александър Николов, призна, че ще продължи кариерата си в Милано.

Казийски сподели, че все още обмисля завръщане в националния отбор и ще даде отговор на повиквателната съвсем скоро.

"За съжаление - да, това е последният ми мач за Тренто. От следващия сезон съм в Милано. Нямаше по-добър начин, по който да се разделя с отбора. Една такава победа, пред толкова много хора. Наистина съм щастлив, че по този начин завърших тук пътя си.", започна 38-годишната звезда.

"Първа титла винаги има по-специален привкус, защото наистина беше началото на една страхотна история. Не мога да кажа, че и тази не е сладка обаче, защото беше изстрадана след две години, в които непрекъснато стигахме до втори места, до финали, до полуфинали. Все ни се разминаваше за малко. Най-накрая успяхме да вземем един голям трофей."

"Смятам, че факторът домакинство направи разликата. В мачовете при тях те играеха доста нахъсано и добре, а в мачовете вкъщи - ние. Така и остана през цялата серия."

"Преди всичко трябва да благодаря на своя кондиционен треньор, който се казва Ецио Брамарт и сега е с женския национален отбор на Италия. Пожелавам му успех. На него се дължи това, че все още играя на такова ниво."

"Няма да се разделям с феновете на Тренто, защото все пак ще ги виждам и догодина, когато идвам, въпреки че вече ще е като съперник."

"Тази година наистина играх много силно, но това се дължи на добрата подготовка през летния период. Сега трябва да видим за националния отбор какво ще е положението. Говорим с Пламен (Константинов), имаме разбиране да му дам отговор в най-скоро време и това ще се случи. Рано е да се каже, ще видим.", завърши Казийски.