на живо

"Лъвиците" - с опита от Евроволей към олимпийската квалификация (ВИДЕО)

Националките се готвят за битките в Япония

"Лъвиците" - с опита от Евроволей към олимпийската квалификация (ВИДЕО)
 

Волейнационалките ще се уповат на опита и самочувствието, които натрупаха на европейското първенство, в предстоящата олимпийска квалификация. В края на седмицата "лъвиците" започват участието си в Япония, където 8 отбора ще се борят за две квоти.

"Със сигурност ни очаква много тежък турнир. Готвим се усилено, защото няма да ни бъде лесно. Искаме да дадем всичко от себе си и да се представим достойно. Бразилия, Япония и Турция са отбори на световно ниво. Целта ни срещу тях е да играем освободено и да вземем каквото можем.", каза националката Радостина Маринова.

"Можем да вземем опита и самочувствието, които придобихме на европейското първенство. Представихме се добре и трябва да градим нагоре. Смятам, че можем да се подобряваме още. Разбира се, че трябва да си помагаме, защото волейболът е колективен спорт. Що се отнася до мен, ще дам всичко от себе си на игрището, защото няма друг начин.", допълни тя.

"Сменихме част от състава. Групата ни за квалификациите е много трудна в лицето на три отбора - Япония, Бразилия и Турция. Белгия също може да се каже, че е на нашето ниво. Отиваме да играем на възможно най-високо ниво, ще срещнем тимове от световна класа. Целта ни е да победим отборите от нашето ниво и да затрудним максимално топ тимовете.", коментира треньорът Лоренцо Мичели.

"Целта пред женския национален отбор я поставихме още отдавна - да отидем и да играят максимално освободено тази квалификация и да направят каквото могат. Нямахме поставена цел да се класираме на всяка цена, знаем, че групата е много трудна, много силни отбори. Нашият тим обаче показа, че може да играе заедно, като колектив, да си помагат една на друга.", заяви президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев.

"Нека играят без никакво напрежение, вече ни ги притеснява факторът класиране. Отборът показа, че играейки задружно може да постига успехи и победи. Нека се забавляват."